Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

3 Junci
3 Junci
17. MARATON KOLESARSKEGA KLUBA DOLENJSKA BALANCA PO MIRENSKI DOLINI

Kolesarski klub Dolenjska Balanca je v nedeljo, 25. 6. 2023 v Mokronogu pri gasilskem domu, organiziral že 17. kolesarski maraton po Mirnski dolini. Maraton je potekal na treh progah in skozi pet občin. Člani Moto kluba Šentjanški Junci smo poskrbeli za varnost 154 kolesarskih navdušencev na treh progah: veliki, mali in družinski maraton. K odlični organizaciji pa seveda sodi tudi lepo vreme, ki nam je naklonilo prijetne temperature in sonce. 

Vse tri trase so potekale po dolini reke Mirne in Temenice ter po okoliških gričih. Pred samim štartom sta kolesarje in kolesarke nagovorila in jim zaželela srečno vožnjo predsednik kluba Mitja Sluga in župan občine Mokronog Trebelno Franc Glušič. Šentjanški Junci smo na maratonu sodelovali že tradicionalno, zato so nam bile naloge jasne. Kar 6 spremljevalnih in dobro označenih motoristov se je razporedilo med kolesarje in tako spremljalo večje in manjše skupine kolesarjev. Karavana se je razdelila, posamezni kolesarji v ospredju so pritisnili na plin predvsem od Trebnjega proti Rodinam in nazaj proti cilju v Mokronogu. Motoristi smo tako poskrbeli, da so kolesarji kolesarili varno in v športnem duhu. S svojo prisotnostjo smo usmerjali promet, delno zapirali ceste, križišča in krožišča ter spodbujali rahlo upehane kolesarje. Sonce nas je močno pregrelo, a organizatorji niso pozabili na dehidracijo. Okrepčali smo se lahko kar na dveh postojankah. 

Vsi udeleženci smo prejeli spominsko majico kluba, odlično malico in pijačo na zaključku. Dogodek je povezovala naša članica kluba Mateja Ćirić Jamnik.

Veseli smo, da smo, tudi zaradi članov MK Junci, do cilja uspešno pospremili vse udeležence 17. Maratona Dolenjske Balance, ki so prišli na cilj nasmejani in zadovoljni. Se že veselimo 18. maratona.

MK Junci Mateja Ćirić Jamnik

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spominsko_obelezje_v_murncah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.